OM MIG

Yusuf Çakın (f. 1989) er uddannet cand.mag. i historie fra Aalborg Universitet (2016) med særligt fokus på tyrkisk sprog og historie. Han har valgt at understøtte sit modersmål videnskabeligt ved at afslutte sprogfag i tyrkisk på Københavns Universitet (2021).

Hans forskningsområde omfatter dansk-tyrkiske relationer og sammentræf i historien. Han har beskæftiget sig med danske sprogforskere og deres studier inden for turkologi herunder Vilhelm Thomsens dechifrering af oldtyrkiske indskrifter i Mongoliet i 1893. Et andet forskningsområde har været forholdet mellem Danmark-Norge og de osmanniske korsarstater i Nordafrika (Barbareskstaterne); Algier, Tunis og Tripoli i det 17. og 18. århundrede.
_________________________

Profil som fagansvarlig på Lex.dk: Yusuf Çakın | lex.dk – Brugere

_________________________

Underviserprofil på Folkeuniversitet i København: Yusuf Çakın (fukbh.dk)

Billede: Folkeuniversitet i København (fukbh.dk)
_________________________

Medvirket som ekspert i Jyllands-Postens avisartikel Legendarisk landsfader er stadig synlig overalt, som omhandler Tyrkiet og Atatürk i anledningen af Tyrkiets 100-års jubilæum for republikkens grundlæggelse. Artiklen blev både udgivet elektronisk på Jyllands-Postens hjemmeside og trykt i morgenavisen.

På Jyllands-Postens hjemmeside (for abonnenter):
Trykt i morgenavisen:
  • Christensen, Uffe (29. oktober 2023), 'Legendarisk landsfader er stadig synlig overalt'. Jyllands-Posten, Indblik Weekend, Historie. 
Et af mine citater fra avisartiklen:

_________________________

Mit portræt i Rigsarkivets udstilling Din historie er danmarkshistorie.

Slotsholmen 2015. Foto: Jonas Bertelsen
_________________________